Over ons

Tamboeri biedt nascholing, vorming, workshops en opleiding aan voor onderwijs, kinderopvang, jeugddiensten, ... . Al ons aanbod vertrekt vanuit

- een grote liefde voor en verdieping in het muzisch werk: we genoten allemaal een hogeschool opleiding en specialiseerden ons in 1 of meerdere muzische domeinen. 

- een warme authentieke aanpak: we leggen accent op erkening, groei en ontwikkeling vanuit een groot respect voor iedere deelnemer (ouder, kind, leerkracht, opvoeder, therapeut, begeleider, ...)

- we practice what we teach: alle tamboeri medewerkers staan in het werkveld en doen wat ze leren! We komen ook graag workshops geven in jouw klas, opvang, evenement, ... 

VZW tamboeri organiseert kwalitatieve muziek kampen voor kinderen tussen 2,5-12 jaar. De kampen vinden plaats in Brugge, Gent (in eigen beheer) en in Antwerpen, Zwevegem, Knokke en Ronse (in onderaanneming van gemeente/stad). De vzw is kleinschalig, werkt in kleine groepjes kinderen, met gespecialiseerde, hoogopgeleide muziek docenten. 

Kern waarden in de vzw: 
- muziek pedagogie: de kinderen maken kennis met muziek in al haar facetten, op een speelse wijze. 
- zorg: een basishouding van vriendelijkheid, gelijkwaardigheid, en het kind op de eerste plaats. 
- pedagogie: We doen niet mee aan straffen en belonen. We maken een nieuw verhaal door vertrouwen geven, bevestigen, kwaliteiten zoeken en erkennen, dialoog en herstel, humor, mildheid, en er volledig mogen zijn zoals je bent. Dit wil niet zeggen dat er geen grenzen bestaan of dat er niet wordt afgebakend. Respect voor grenzen van zichzelf en de ander wordt echter door de geïnstalleerde basissfeer gedragen en geïnstalleerd . We hebben hier enkel goede ervaringen mee en merken dat kinderen, begeleiders en ouders open bloeien! 

Wie is wie

Afbeelding van Bart
Bart Merlevede

Bart Merlevede is oprichter, bestuurder en bezieler van vzw tamboeri. Hij leerde zichzelf sinds zijn 6 jaar piano, en sinds zijn 12 jaar gitaar te spelen. Muziek en humor zijn een groot deel van zijn wezen. Hij werd jarenlang gepest op school. Muziek gaf hem de kracht en verbeelding om hiermee om te gaan. Na zijn studies 'bijzondere jeugdzorg' studeerde hij 'muziektherapie' aan de Hogeschool Zuyd (NL). Hij studeerde na vier jaar af, na een intensieve full time jaarstage in Munsterbilzen als muziektherapeut in opleiding bij een Gestalt therapeute. Hij werkte enkele jaren in UK (Wakefield en Leeds) als muziektherapeut, muziekpedagoog, huis coworker en tuinman live in vrijwilliger in Pennine Camphill (een antroposofische leefgemeenschap waar mensen zonder en met beperking samen wonen, studeren en werken). Na enkele jaren kwam hij terug naar België, en werkte er als muziektherapeut in Dr Guislain (kinderen en adolescenten met verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek), in Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg (volwassenen groepstherapie), en legde zich steeds meer toe op het geven van workshops, vormingen en nascholingen voor onderwijs, kinderopvang en culturele centra. Hij werkt(e) als gastdocent voor diverse organisaties: wisper, vdkomma, artevelde hogeschool, howest, ypsoc, vives, landelijke kinderopvang, tuimeloor, penitentiaire centra, ziekenhuisclowns, caw's, bibliotheken, ...  ... . Sinds een 9 tal jaar werkt hij als zelfstandige in hoofdberoep. Hij schrijft liedjes voor jong en oud, Nederlands en Engels. De Tamboeriijnen, 2 theatervoorstellingen en 4 cd uitgaven zijn het resultaat van een heerlijke creatieve samenwerking. Met tamboeri vzw brengt hij muziekbeleving en muziek educatie tot in de harten van de kinderen. Gelijkwaardigheid tussen jong -oud, beperking-zonder beperking,  voor iedereen een plaats creeëren, werken vanuit kwaliteiten, erkenning, kwetsbaarheid-kracht, authenticiteit, open communicatie zijn belangrijke waarden die hij in alle activiteiten van Tamboeri wil neerzetten. 

Afbeelding van An
An Goegebeur

An is als jongste in een gezin met 3 kinderen, geboren en opgegroeid te Brugge. Ze is mama van 4 kinderen. Al van kindsbeen af had ze een grote belangstelling voor muziek, voordracht en begeleiden van kinderen. An volgde lessen notenleer, gitaar, piano, dictie en voordracht aan het conservatorium in Brugge en ging vaak oppassen. Gedurende de schoolvakanties was ze teambegeleider bij speelpleinwerkingen. Ze volgde op haar 18 de een opleiding als onderwijzeres. Een job die ze tot op heden nog steeds deeltijds doet. Na meer dan een kwarteeuw ervaring voelde ze de honger naar andere inzichten, en begon opnieuw te lezen en studeren:  de cursus kindercoach, healing en muziekbegeleider. Deze laatste opleiding bracht haar de mogelijkheid om via muziek en expressie, kinderen op een creatieve, muzikale manier te begeleiden. Bij Tamboeri deelt An haar opgebouwde ervaringen in een heel fijne, zorgzame sfeer.

An zingt in het koor (KoorX) van Jozef Sercu, en maakte in 2014, 2016 en 2018 deel uit van het pop-up koor van Compagnie Cecilia onder leiding van Hans Primusz in de productie: ‘De Soldaat-facteur en Rachel’.

Afbeelding van Liesbeth
Liesbeth Staelens

Afbeelding van Sieglinde
Sieglinde Heymans

Sieglinde Heymans voelde al op jonge leeftijd hoe sterk muziek haar beroerde. Ze begon met viool toen ze 4 jaar was en hoorde daar tijdens de poppenkast de aria van de koningin van de nacht. Haar liefde voor opera was geboren! Ze zong in verschillende kinderkoren en volgt sinds haar 17 klassieke zang op de academie voor podiumkunsten te Aalst bij Rita Piron en nu Tineke Van Ingelghem. In 2011 studeerde ze af als kleuteronderwijzeres en maakte ze als eindwerk een CD met ‘door-de-dag liedjes’ om te gebruiken in de klas. In 2015 volgde ze het postgraduaat ‘Muzische vorming voor jonge kinderen 0-4 jaar’ te klankendaal, waarna ze besloot om het onderwijs te verlaten en muziek meer te laten worden dan een hobby. Sinds 2016 maakt ze deel uit van het Tamboeri-team. Ze volgde in 2017 de ‘opleiding tot muziekbegeleider’ bij Tamboeri, nam deel aan het KunstEducatief Labo van companhia de Musica teatral en is momenteel bezig aan een opleiding kinderyoga bij El Sole. Als gastdocent werkt(e) ze voor verschillende organisaties: Odisee hogeschool, Utopia Aalst, Musica-impulscentrum voor muziek, de muziekboom, muziekkamers Wetteren …-- Ze leidt haar eigen organisatie voor muziek, klank en beweging: www.lindeland.be

Afbeelding van Lieselotte
Lieselotte Bosschaert

Afbeelding van Els
Els Devolder

 Els is mama van 2 zonen en kinderverpleegkundige van opleiding.

Haar yoga praktijk is ontstaan uit mijn liefde voor yoga en kinderen. Zelf beoefent ze al een hele tijd yoga aanvullend met meditaties en heeft ze de positieve effecten op lichaam en geest mogen ervaren.
Bovendien is ze gek op kinderen en heeft ze verschillende jaren als kinderbegeleidster gewerkt.

Ze maakte van haar  passie haar beroep en het op die manier delen met anderen.

Naast yoga komt alles waar kinderen van kunnen genieten aan bod: aerial yoga, massage, relaxatie, spel, crea, koken en bakken, muziek, fantasie, avontuur en nog zo veel meer. Dit  onder de vorm van lessen, workshops en kampjes.
Ze coacht ook Kinderen via yoga en heppiemassage individueel.
Verder kunnen ouders met hun kinderen bij haar terecht voor yoga en massage, van baby tot tiener, individueel of in groep.
Ze begeleidt ook zwangere vrouwen met aangepaste yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie.

 

Afbeelding van sylvie
sylvie Roobrouck

Kinderen hebben van nature muzische vaardigheden. Sylvie -muziekleerkracht- beschouwt het als een mooie uitdaging om die talenten te helpen ontplooien. Sinds 1997 geeft ze muziekles in het college Zwevegem, met veel liefde voor de jongeren en voor de muziek. Reeds enkele jaren is ze blij kampjes te kunnen begeleiden voor kleuters en lagere school kinderen. Nu ook in Brugge. 

Sylvie is trotse mama van twee zonen van 17 en 15. Verbinding maken met onszelf en met elkaar is voor haar een grote drijfveer in haar activiteiten. Naast haar job als leerkracht is ze daarom aangesloten bij koor Zimra te Izegem en dansgroep Biodanza te Brugge.

Afbeelding van Elke
Elke Maertens

Elke Maertens is muziek pedagoge, leerkracht en muziek therapeut in opleiding (Artevelde). Ze is multi instrumentalist en heeft een hart voor kinderen en muziek pedagogie. 

Afbeelding van Kristel
Kristel Geers

Gevolgde opleidingen en workshops:

 • Kleuterleidster aan de KHBO te Brugge  (1997-2000)
 • Klinische Psychologie aan de RUG (2000-2004)
 • één module in de opleiding tot relaxatietherapeut (IRSK - 2008-2009, o.l.v. Karl Devreese)
 • Workshop kinderyoga (o.l.v. Vanessa Demeulemeester - Amba amba 2012)
 • beroepsbekwaamheid masseur ( Syntra West-2010)
 • 4 - jarige intense opleiding tot Centering®Practitioner   (2009- 2013) te Souldance Academie te Moorsele
 • workshops 5 ritmes met Nele Vandezande - Souldance Moorsele
 • Brain gym 1A + 1 B ( bewegen om te leren - Sonja De Poorter- 2011)
 • Medewerker aan het boek:

Cornillie, N.; m.m.v. Geers, K.,(2014) Spoken op school ( Faalangstpreventie),p212, uitg Garant : Antwerpen - Apeldoorn

 • Opleiding Sherborne level 1 en 2  VIVES - Brugge - o.l.v. Veronique Goethals 2014
 • workshops binnen de oplossingsgerichte psychotherapie
 • Opleiding in functie van workshops Goed geslapen o.l.v. Dr. Annelore Roose - UZ Leuven. (2014)
 • Zomerschool : Opleiding Cognitieve gedragstherapie bij insomnie ( juni 2015 ) Kempenhaeghe slaapkliniek Nederland
 • Kinderyoga docent opleiding ( amba amba Desselgem 2016-2017)