Over ons
Tamboeri biedt muzische nascholing, vorming, workshops en opleiding aan voor onderwijs, hulpverlening, jeugdwerk, organisaties en bedrijven. Al ons aanbod vertrekt vanuit
- een grote liefde voor en verdieping in het muzisch werk: we genoten allemaal een hogeschool opleiding en specialiseerden ons in 1 of meerdere muzische domeinen.
- een warme authentieke aanpak: we leggen accent op erkening, groei en ontwikkeling vanuit een groot respect voor iedere deelnemer (ouder, kind, leerkracht, opvoeder, therapeut, begeleider, werknemer...)
- we practice what we teach: alle tamboeri medewerkers staan in het werkveld en doen wat ze leren! We komen ook graag workshops geven in jouw team, je klas, opvang, op jouw evenement, ...
VZW tamboeri organiseert kwalitatieve muziek kampen voor kinderen tussen 2,5-12 jaar. De kampen vinden plaats in Brugge, Gent (in eigen beheer) en in Knokke (in opdracht van de gemeente). De vzw is kleinschalig, werkt in kleine groepjes kinderen, met gespecialiseerde, hoogopgeleide muzische docenten.
Kern waarden in de vzw:
- muzische pedagogie: de kinderen maken kennis met het muzische in al haar facetten, op een speelse wijze.
- zorg: een basishouding van vriendelijkheid, gelijkwaardigheid, en het kind op de eerste plaats.
- pedagogie: We doen niet mee aan straffen en belonen. We maken een nieuw verhaal door vertrouwen te geven, te bevestigen, kwaliteiten te zoeken en te erkennen, dialoog en herstel te zoeken, door humor, mildheid, en ieder volledig te laten zijn zoals die is. Dit wil niet zeggen dat er geen grenzen bestaan of dat er niet wordt afgebakend. Respect voor grenzen van zichzelf en de ander worden echter door de geïnstalleerde basissfeer gedragen en geïnstalleerd . We hebben hier alleen maar goede ervaringen mee en merken dat mensen open bloeien!
Wie is wie

Bart Merlevede
- Oprichter & bestuurder van Tamboeri.
- Instrumenten: gitaar, piano, zang, ukelele, percussie, shrutibox, .... .
- Studies: Bijzondere jeugdzorg (MMI Kortemark), muziektherapie aan de Hogeschool Zuyd (NL)
- Werkervaring: Munsterbilzen Psychiatrisch Centrum, Pennine Camphill Comunity Wakefield (UK), PC Dr Guislain, PTC Rustenburg. Als gastdocent aan diverse hogescholen, onderwijsinstellingen en vormingsorganisaties, bibliotheken, culturele centra, gevangenissen. . Hij schrijft liedjes voor jong en oud en toert rond met zijn muziektheatergezelschap De Tamboeriijnen.
- Met tamboeri vzw brengt hij muziekbeleving en muziek educatie tot in de harten van de kinderen. Gelijkwaardigheid tussen jong -oud, beperking-zonder beperking, voor iedereen een plaats creeëren, werken vanuit kwaliteiten, erkenning, kwetsbaarheid-kracht, authenticiteit, open communicatie zijn belangrijke waarden die hij in alle zijn activiteiten neerzet.

Sarah Elisabeth Zollmarsch
'Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat van de Duitse schrijver Günter Grass en ook Sarah gelooft hier sterk in. Kunst, dans en muziek geven kleur en melodie aan het leven en helpen ons gevoelens te uiten. Ze creëren ook een emotioneel evenwicht bij kinderen en volwassenen. Het is vooral de beeldende kunst die Sarah raakt. Tekenen, schilderen en experimenteren met kleur zijn elementen van haar dagelijks leven. Maar ook muziek en dans spelen een belangrijke rol voor haar. Sarah deed van haar 3-20 jaar klassiek ballet en speelt gitaar sinds ze 9 jaar is.
Na het afronden van haar middelbare schooltijd met kunst en pedagogiek als hoofdvakken studeerde Sarah Duitse studies en Kunstgeschiedenis aan de Heinrich-Heine Universiteit in Düsseldorf en veranderde dan haar passie in een beroep. Eerst als journalist, daarna ook in het bedrijfsleven.
Keulen werd Oostende, later Brugge. Sinds haar verhuis naar België in 2014, richt Sarah zich opnieuw meer op de kunsten en werkt ze sindsdien als zelfstandige docente voor beeldende kunst en muziek voor verschillende organisaties zoals musea Mu.ZEE & Permekemuseum, Beaufort, Vormingplus, Tamboeri, Muzische Workshops, diverse scholen, toerismebureaus en gemeentes, ... waar ze workshops, ateliers en rondleidingen voor kinderen en volwassenen (met of zonder beperking) aanbiedt. Sarah is sinds 2020 beeldende therapeute in opleiding en sinds juli 2020 ook bestuurder van Tamboeri.

Frieda Bogaert
Tijdens haar opleiding tot kleuterleidster voelde Frieda zich sterk verbonden met jonge kinderen. In juni studeert ze af als pedagoog en voelt nog steeds de kriebels om met kinderen aan de slag te gaan. Frieda kwam tijdens haar opleiding tot kleuterleidster voor het eerst in contact met Tamboeri. Ze hielp toen mee als vrijwilliger en later als docent. Frieda houdt van zingen en volgde via VormingPlus gitaarlessen bij Bart. Je hoort haar zingen op het album 'de tamboerijnen zingen op reis': voel je de wind, en laat ons maar varen. Door samen te musiceren en muziek te beleven wil Frieda kinderen de kans geven om zichzelf te ontdekken in een veilige en warme omgeving.

Hilde Van Belle
Al sinds ze jong was kan je Hilde Van Belle altijd en overal horen zingen. Als kind was ze bijna elke avond te vinden in de plaatselijke muziekschool. Haar grote muzikale avontuur begon aan LUCA School of Arts campus Lemmens, waar ze muziekpedagogie ging studeren. Tijdens haar studies ging ze een half jaar op Erasmus naar Zweden en nam ze extra lessen klassieke zang. Intussen, vele muzikale projecten later, is ze opnieuw aan het studeren, dit keer aan Codarts te Rotterdam, waar ze zich specialiseert in Vocal Leadership. Daarnaast werkt Hilde momenteel deeltijds als muziekdocent in een centrum voor kinderen en jongeren met een beperking, is ze gids in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel, doet ze heel wat freelance projecten en dirigeert ze verschillende koren voor alle leeftijden. Tot slot is Hilde uiteraard ook muzikante en maakt ze deel uit van folkduo ‘de Rokkende Vrouwen’ waarmee ze regelmatig in binnen- en buitenland mensen aan het dansen krijgt. Haar droom? Mensen aan het zingen en dansen brengen!

Lien Molemans
Lien zingt al zo lang als ze zich kan herinneren. Als kind leerde ze dwarsfluit, piano en gitaar spelen en zong ze bij verschillende koren. Lien studeerde af als logopediste en specialiseerde zich nadien in de stem en alles wat daarbij komt kijken: zang, ademhaling, presenteren… In 2019 volgde ze de opleiding tot muziekbegeleider bij Bart en startte ze eveneens als docent op de zomerkampjes van Tamboeri.
Lien heeft een eigen logopediepraktijk en organiseert hier ook workshops voor volwassenen en kinderen (www.over-stem.be).
Favoriete quote: “The human voice is the most beautiful instrument of all, but it is the most difficult to play.” (Richard Strauss)

Luciano Furia
Luciano studeerde grafische vormgeving, creatieve therapie beeld, en kleuterleider. Hij heeft een passie voor het muzisch werken met kinderen.
Luciano volgde stage bij Bart, werkte mee als vrijwilliger en als docent bij Tamboeri. Hij speelt piano, gitaar, ukelele en houdt van zingen.
Hij is verbonden aan Stad Gent als (kleuter)leerkracht bij muzische leerthuis Melopee.
.jpg)
Sofie Karpez
Sofie Karpez speelt blokfluit, gitaar, basgitaar en zingt al sedert de muziekkriebel haar op 9 jarige leeftijd te pakken kreeg in het Jeugmuziekatelier.
Door ervaringen in het jeugdwerk (begeleider bij Oranje en Bizon vzw) koos Sofie voor een opleiding tot leerkracht lager onderwijs (afgestudeerd in 2004). Na een aantal onderwijsjaren kwam ze in een ander kleurrijke job terecht, maar de creativiteit en de muziek bleven wel een constante in haar leven.
Boetseren, schilderen en ook creëren met recup-materialen vindt Sofie een leuke bezigheid. Daarnaast staat muziek instuderen en maken ook dagelijks op het programma.
Na een paar Tamboeri-kampervaringen als vrijwilliger, ontstond de goesting om zelf weer te gaan begeleiden: De onbevangenheid van kinderen en het speelse creëren is zo’n leuke uitdaging!

Sybren Degraeve
Sybren De Graeve is leerkracht lager onderwijs in wording. Al sinds zijn derde middelbaar is hij actief bezig met kinderen. Sindsdien stond zijn keuze vast om later een beroep te beoefenen waar kinderen bij betrokken zijn.
Door in aanraking te komen met Tamboeri kreeg hij de drang om muziek te omarmen. Hij volgde de gitaarsessie van VormingPlus, gegeven door Bart Merlevede, en leert ukelele op zichzelf.
Quote: “Where words fail, music speaks.” (Hans Christian Andersen)

Amy Vandebuerie
Amy is wat men noemt een ‘creatieve duizendpoot’. Ze is van alle markten thuis; muziek, dans, beweging of kunst, het zit verworven in haar DNA. Dat DNA onthult trouwens stilaan zijn geheimen, want ze volgt een opleiding biomedische wetenschappen aan de universiteit van Gent. Haar muzikale ontdekkingstocht begon met de piano, maar niet lang daarna verschenen ook dwarsfluit, klarinet en ukelele op het toneel. Ze is trots lid van de Koninklijke Speelschaar S.F.X., een harmonieorkest dat je door de Brugse straten kan zien marcheren.
Ook dans is prominent aanwezig in haar leven. Stijlen als breakdance, jazz en hiphop hebben de revue gepasseerd, maar momenteel verdiept ze zich in modern en disco. Stilzitten is zeker niet aan haar besteed, wat ze ook in de kampjes probeert door te trekken.
Amy engageerde zich al voor verschillende organisaties met een aanbod voor kinderen. Ze behaalde het attest ‘animator in het jeugdwerk’ en staat te popelen om haar ideeën en energie los te laten op de kampjes van Tamboeri!

Chloë Willekens
Chloë startte op haar 7de met toneel en trok dit door naar haar middelbare studies. Ze studeerde woordkunst-drama in de Academie in Brugge. Ze had de smaak te pakken en op die manier startte ze aan een 7de jaar musical in Brussel. Na een volledig jaar dans, zang, toneel en muziek besloot ze om haar diploma te halen als leerkracht secundair onderwijs voor muzikale opvoeding en project kunstvakken. Tot slot was ze nog niet uitgestudeerd en is ze nu begonnen aan de opleiding muziektherapie en toegepaste klinische psychologie. Daarnaast werkt ze ook als leerkracht in het onderwijs en als notenleerleerkracht in het jeugdmuziekatelier te Kortrijk en Roeselare. Volgend jaar start ze een kinderkoor op in het JMA te Kortrijk.
Doorheen de jaren heen leerde ze zingen, dansen, acteren, pianospelen en gitaarspelen.
Na al vele kampervaringen bij o.a. MILA, Muzaïek en outside is ze klaar om een spetterende tijd te beleven bij Tambouri.

Elisabeth Roggeman
Beeldend kunstenares, gids en kunsteducator.
Met 5 jaar ervaring in het onderwijs weet Elisabeth zowel kinderen als volwassenen te inspireren. Als gids in verschillende musea in Antwerpen, neemt ze je mee op ontdekkingstocht door de kunstwereld.
Haar lessen? Die draaien om ontdekken, experimenteren en het prikkelen van nieuwsgierigheid. In haar atelier creëert ze een waaier aan kunstwerken, van tekenkunst en fotografie tot textielkunst en audiovisuele projecten. Deze veelzijdigheid zie je terug in haar workshops, waar geen enkele techniek onontdekt blijft. Kom meedoen en laat je creativiteit de vrije loop!

Els Devolder
Mijn naam is Els Devolder. Ik ben mama van 2 zonen en kinderverpleegkundige van opleiding. Yoga Aura-Saha is ontstaan uit mijn liefde voor yoga en kinderen. Zelf beoefen ik regelmatig yoga aangevuld met meditaties. Ik ervaar telkens weer de positieve effecten op lichaam en geest. Bovendien ben ik gek op kinderen. Ik heb in mijn jeugd en als volwassenen verschillende jaren als kinderbegeleidster gewerkt.
Toen ik de kans kreeg om een opleiding kinderyoga bij Amba-Amba te volgen, kwamen mijn 2 passies plots samen: dit wou ik doen! Een 3de passie van mij is muziek. Dit kwam al regelmatig aan bod in mijn lessen, maar na de opleiding 'professionele muziekbegeleider' bij Tamboeri is mijn aanbod uitgebreid met lessenreeksen Yoga&Play en muzische workshops. Eigenlijk hou ik van alles waar kinderen van kunnen genieten: massage, relaxatie, spel, crea, koken en bakken, expressie en fantasie, avontuur en nog zo veel meer. Dit allemaal komt aan bod in wekelijkse lessen, workshops en kampjes

Jaan Hantson
Jaan (2000) komt uit een familie vol klassieke muzikanten. Na zijn studie klassieke piano in het middelbaar en bachelor muziek productie in Londen, is hij nu fulltime muziek producer en werkt hij samen met verschillende artiesten, regisseurs, reclamebureaus en filmproductiehuizen.
Gedachten en gevoelens vertalen naar muziek, en dan die muziek zo tastbaar mogelijk laten klinken. Dat is Jaan zijn filosofie.
Daarom is hij heel nieuwsgierig naar welke gedachten en gevoelens hij kan opwekken bij kinderen door ze te laten experimenteren met melodieën, ritmes en de opnames ervan.

Jens Vansieleghem
Jens geeft het ganse jaar door cursussen beeldhouwen in hout en snijden van ornamenten aan volwassenen, maar werkt evengoed met kinderen en jongvolwassenen aan beeldende kunstprojecten. Naast het lesgeven werkt hij zelf in zijn atelier opdrachten of ideen uit die variëren van hedendaagse creatieve gebruiksvoorwerpen, metaalconstructie, beeldhouwwerk en nog zo veel meer. Meer hierover vind je op ghekdesign.eu. (De website is binnenkort online!)
Kobe Coghe
Wie is Kobe?
Als je vraagt aan Kobe wat het goud van de samenleving is, dan is dat niet bitcoin, al zeker niet aandelen bij de overheid, maar vast wel de kinderen, jongeren en hun ouders!
Met een lang verleden in de jeugdbeweging, de speelpleinwerking en als Yogadocent voor jong en oud ontvang en geef ik graag energie aan mensen die spelen en lichaamsgericht ontdekken heel belangrijk vinden!
Mijn formele achtergrond omvat een Bachelor in de orthopedagogie, Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement, Tantra Hatha Yogaleraar 200u, Massagetherapeut, Animator in het Jeugdwerk.
Ik werk als begeleider-coach in de jeugdhulp rondom leerprikkels en ervaringsleren in en met de natuur. Daarnaast ben ik ook docent aan de opleiding tot KinderYoga Docent.
In mijn vrije tijd ben ik gepassioneerd door orkestmuziek en speel ik klarinet en trommel.
Ook martial art, salsa dans en nog zoveel meer zaken die beweging aan het leven geven, kan je mij mee boeien!
Het thema die mij het meeste boeit: Hoe kunnen we voor onszelf en onze kinderen een wereld creëren waar onze energie in gelijkwaardigheid mag stromen? Yoga, Massage en spelen zijn voor mij de belangrijkste pijlers om een helende en gezonde psychoseksuele ontwikkeling voor elke mens te bereiken. Daar ligt onze blauwdruk, daar ligt onze vrije natuur.
Zelf als mens leg ik hierin ook mijn eigen persoonlijke reis af. In dit leven, in deze tijd en ruimte, doorheen een dans van verlangen en begrenzen, van uitreiken en naar binnen reiken, momenten van genot en pijn, van vallen en weer opstaan.
Ik ben heel nieuwsgierig naar alle kinderen, jongeren en grote mensen die ik in dit leven zal mogen ontmoeten in de wondere wereld van het lichaam en de weg naar vrijheid en expressie!
Ga je binnenkort mee op avontuur?

Leen Janssen
Leen Janssen, geboren in 2002, is een jonge Belgische saxofoniste die zich thuis voelt op een podium. Haar liefde voor de saxofoon begon te bloeien op elfjarige leeftijd. Nadat ze in 2020 haar studies afsloot aan de Kunstacademie Noord-Limburg en de Kunsthumaniora in Hasselt, was ze vastberaden haar passie verder te zetten. Ze vervolgde haar muzikale reis aan de LUCA School of Arts in Leuven vanaf 2020, waar ze haar dromen als muzikant nastreeft.
Sinds 2023 brengt Leen haar saxofoon klanken tot leven in het Ambigú Quartet en het Belgian Saxophone Choir.
Naast haar muzikale avonturen is Leen al 16 jaar actief in de Chiro van Gruitrode, waar ze de laatste 5 jaar deel uitmaakt van een geweldige leidingsploeg. Deze ervaring heeft niet alleen haar organisatorische en communicatieve vaardigheden versterkt, maar heeft ook haar liefde voor het werken met anderen nog meer naar voren laten komen.

Lenka Strauss
Lenka werkt graag met kinderen van alle leeftijden in verschillende contexten. Zo werkte ze in een kleuterschool in Berlijn, in de vrijetijdsbesteding als animator, deed mee aan meerdere ‘Kunst in de Klas’ projecten en ze geeft nu workshops in musea. Ze studeerde in 2023 af als Master Vrije Kunsten, specialisatie schilderkunst, wat te zien is in haar manier van werken. In haar workshops geeft Lenka de kinderen de ruimte om zelf hun ideeën uit te werken. Ze vertrekt van een opdracht als leidraad die de kinderen op hun manier kunnen interpreteren, invullen en tot uitdrukking brengen. Dit zorgt voor een fijne ontspannen sfeer waarin niet het eindresultaat, maar het plezier van het proberen en creëren zelf centraal staat.

Lesley Labarque
Mijn naam is Lesley Labarque. Ik ben yogadocente en voedingsconsulente. Uit het verlangen om mijn twee passies, Yoga en gezonde voeding, te combineren is Sun Moon Stars ontstaan (lesleysunmoonstars.com). De eerste stappen op het pad naar een gezonder leven zette ik in 2008. In die periode kreeg ik te maken met het Epstein-Barr virus (= chronische klierkoorts). De enige manier om mijn energieniveau en immuunsysteem te herstellen was door het roer volledig om te gooien. Ik besloot om mijn voeding en levensstijl aan te passen. In dezelfde periode dat ik mijn voedingspatroon veranderde, startte ik ook met Yoga. Door Yoga te beoefenen nam ik eindelijk de tijd om even stil te staan en tot mezelf te komen. Ik leerde mezelf en mijn eigen lichaam beter kennen. Verder merkte ik, onder andere, dat mijn slaapkwaliteit verbeterd was en dat ik beter kon omgaan met de dagelijkse dosis stress.
Al snel liet Yoga me niet meer los en ging ik een intensieve opleiding volgen in de bakermat van Yoga: India.
Mijn grote liefde voor kinderen leidde ertoe dat ik nog een bijkomende erkende opleiding 'kinderYoga' volgde. KinderYoga is het planten van een zaadje waar ieder kind de rest van zijn leven profijt van heeft. Kinderen leren omgaan met zichzelf en de veranderde wereld om zich heen. Ze leren op een positieve en speelse manier hoe ze lichaam en geest gezond kunnen houden en makkelijker in balans kunnen komen en blijven. Kinderen zijn onze toekomst, Yoga biedt hen die kans om uit te groeien tot de mooie zelfzekere wezens die ze zijn.
Heel graag deel ik mijn passie en ervaring tijdens één van de lessen, retreats, coaching sessies of kampjes.
Quote: “Yoga is like music: the rhythm of the body, the melody of the mind, and the harmony of the soul create the symphony of life.” - B.K.S. Iyengar

Lunalotta Huyghe
Ik ben Lunalotta, ik ben in de zomer van 2020 begonnen als enthousiaste vrijwilliger en zet nu mijn eerste stapjes als docente.
Ik heb al enkele jaren ervaring in Oranje waar ik met kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking leuke activiteiten doe.
In september 2022 startte ik aan de opleiding Sociaal Cultureel Werk waardoor ik ook veel nieuwe dingen bijleer die ik goed kan toepassen bij toekomstige projecten en opdrachten.
Verder zal je me waarschijnlijk op elk leeg moment met een bolletje wol zien rondlopen, er zijn weinig momenten waar ik niet aan het haken ben ;)

Marie Verougstraete
“Wie ben ik? Ik ben Marie, partner van Tom en mama van Enora en Luna. Yoga kwam op mijn pad toen ik een prille mama was en net teamcoach werd. Het gaf me levenslessen die ik nergens anders vond. Ik leerde er stilstaan in de drukte van de dag en luisteren naar wat ik nodig had. Ik leerde verbinden met mijn kinderen waar de roze wolk weg bleef. Ik leerde er vertrouwen op mijn intuïtie om mijn kinderen te kunnen begeleiden. En vooral, ik leerde er luisteren naar mijn hart. Naast yogadocent ben ik ook dansdocent en verpleegkundige. Beide doe ik met veel passie en zo probeer ik elke dag kleine zaadjes van geluk te planten.”

Marie Ponseele
Marie is een zorgzame filosofe, en schrijft:
"De eerste ervaringen bij Tamboeri voelden heel speels. Mijn naam is Marie. Ik speel cello. Ik speel viola da gamba. En ik speel graag! (Vooral als je het muziekmaken, zingen of bewegen samen doet, is het voor mij genieten)
Na mijn studie filosofie en enkele jaren als leerkracht in het secundair, greep ik de kans om muziekinitiatie te geven in de academie van Roeselare. Daarop heb ik beslist om (toch nog) muziek te gaan studeren en dat is wat ik nu doe. Het doet deugd om er helemaal voor te kunnen gaan.
Ook voor de jongsten wil ik me graag 100 procent inzetten. Samen zingen, samen in een verhaal duiken, of in een ander muzikaal avontuur... Misschien lukt het zelfs om ruimte te maken voor een filosofisch stapje en kunnen even we samen nadenken. Wat is het verschil tussen muziek en lawaai? Wanneer is iets mooi?"

Marieke De Keukelaere
Marieke De Keukelaere is een singer-songwriter en muzikante uit Gent. Ze is actief in twee bands (het atmosferische minomo en meerstemmige Fourchette) en sinds kort ook opnieuw solo te horen, waarbij ze zichzelf voornamelijk begeleidt op gitaar, al experimenteert ze ook graag met andere instrumenten. Muziek – en in het bijzonder zang – is altijd haar grote passie geweest. Als kind verzon ze op de achterbank van de auto al liedjes en verhalen, en op de muziekschool volgde ze dwarsfluit, zang en woord.
Ze studeerde 'Oosterse talen en culturen – Japanologie' aan UGent en woonde 1 jaar in Kumamoto (Japan) en 10 jaar in Londen. Ze zingt en schrijft dan ook graag in meerdere talen. Ook met haar eigen kinderen houdt ze ervan om te dansen en muziek te maken, het liefst met een vleugje poëzie en boordevol fantasie. Ze gelooft sterk in de kracht van klank en muziek als middel voor zelfexpressie en bron van rust.
.jpeg)
Marleen De Vestel
Marleen is reeds zeer lang bezield door beweging, waaronder dans en yoga. Voor dit laatste volgde ze een 3-jarige opleiding tot docent bij Dru Yoga Arnhem.
Intussen begon ze aan haar 3e jaar voor docent euritmie. Vrije tijd besteed ze het liefst aan knutselen en creatief bezig zijn met o.a. vilt, klei, wol,....
Graag geeft ze haar passie door aan kinderen op haar unieke manier, waarbij ze de kinderen kind laat zijn met aandacht voor geborgenheid, een veilig gevoel, structuur en liefdevolle begrenzing.
Vooral geen druk en al spelend en bewegend haar ziens & gevoelswijze doorgeven.

Mieke Camerlynck
Ik ben Mieke, en zie mezelf als een mamayogajuf. Ik bewandel een pad met heel veel kinderen om me heen. Reeds enkele jaren geef ik yoga & massage en ook kampjes aan kleuters en kinderen. Ik ontvang de kinderen in kleine groepjes in een huiselijke omgeving, dicht bij de natuur. Mijn kracht ligt in mijn aandacht voor hoe de kinderen zich op dat moment voelen en dat geeft een intense individuele begeleiding. Mijn zachte en rustige kant scheppen vertrouwen en daardoor is er dialoog met de kinderen en geef ik hen de ruimte voor hun gevoelens die ze ervaren en mogen doormaken.
Het basisvertrouwen van een persoon wordt tijdens de kinderjaren vastgelegd. Als yogajuf geef ik graag water aan de zaadjes die geplant worden. Aandacht voor gevoelens, communicatie & de kinderen te bekijken als een compleet persoon.
Via spel, dans, yoga, muziek... een kind volledig kind laten zijn, en hen met volle overgave bij te staan hun talenten en interesses te ontdekken en ontwikkelen.
Met muziek en dans voor extra verbinding tussen zowel de kinderen onderling als de kinderen met mij als hun begeleidster.
Ik hou van mensen die ook zingen, op dezelfde toon als mij. Zing me zachtjes jouw verhaal. Liz is mor

Nadia Van Dessel
Nadia is illustrator en grafisch vormgever van opleiding, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Na een parcours als grafisch vormgever en communicatiespecialist leg ze zich nu vooral toe op haar eigen beeldende kunst en het geven van creatieve workshops beeld voor kinderen en volwassenen.
Het samen creëren en begeleiden van kinderen in beeldende kunst geeft haar veel voldoening. Hierbij staan het creatieve leerproces, de individuele expressie en de beleving voor de kinderen centraal. Het is altijd superfijn als deelnemers openbloeien in een workshop en je belonen met een hartverwarmende dankjewel.

Nette Vandenbussche
Ik ben Nette (2002), een beweger. Ik hou van dansen en leerde van jongs af aan verschillende stijlen kennen. Als jong meisje volgde ik improvisatie dansles wat mij een andere kant leerde kennen van dans. Ik geloof in de vrije wereld waar je al dansend in kan kruipen en dit wil dit ook samen met de kinderen ontdekken. Later studeerde ik woordkunstdrama in de kunsthumaniora. Waar ook muziek en toneel aan bod kwam. Daarna volgde ik een eenjarige performance opleiding in Denemarken waarbij ik dagelijks bezig kon zijn met dans en het creëren van voorstellingen.
In mijn huidige studie vind ik beweging terug in de beeldende kunst. Ik studeer Mixed-Media in Gent en in deze opleiding komen verschillende van mijn interesses samen zoals foto, geluid, installatie en performance.
Ik hou ervan om te blijven leren, maar ook om wat ik geleerd heb door te geven aan anderen. Creatief samen bezig zijn en elkaar inspireren. Ik wil een plek creëren waar kinderen zich helemaal kunnen laten opgaan in hun eigen fantasiewereld, het zij met dans, muziek of beeldende kunst.

Silke De Smedt
Silke De Smedt is zonder twijfel wat ze noemen, een bezige bij. Van jongs af aan ging ze op zoek naar meerdere artistieke uitlaatkleppen: dans, cornet spelen, zingen, piano spelen, tekenen… In haar studies koos ze voor een opleiding tot leerkracht secundair onderwijs voor muzikale opvoeding en Engels, alsook voor sociaal-cultureel werk. Tegelijkertijd was ze zeer actief als vrijwilliger in het jeugdwerk. Zo was ze instructeur bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking en bij Koning Kevin.
Vandaag werkt Silke als muziekleerkracht op de kleuterschool en lagere school van de Gemeentelijke Basisschool in Tervuren. Daarnaast geeft ze ook muziekinitiatie bij vzw Warm Water in Melle.
Tijdens schoolvakanties kan je haar vinden als artistiek docent of begeleider op verschillende muziekkampen/-stages, zo ook bij Tamboeri.
Buiten het werk neemt muziek ook een heel grote plaats in het leven van Silke in:
zo maakt ze solo eigen cabaret met ‘Met Andere Woorden’, zingt ze in close harmony-band ‘Carousel Collective’ en in foute 90’s coverband ‘Allez Dansez’.
Ook maakte ze muziektheatervoorstelling ‘Pippa & De Voelboel’, samen met Lieve Merckx van CrealiefMuziek. Dit is interactief muziektheater voor kleuters van drie tot zes jaar.
Naast muziek, doet Silke ook aan kindergrime onder de naam ‘De Schminkfabriek’.

Soete Declercq
Soete Declercq (°2002, Deinze) is een hedendaagse danseres die gefascineerd is door beweging in al haar vormen, van het kleinste detail tot het grootste gebaar. Ze onderzoekt steeds opnieuw de grenzen van haar eigen bewegingstaal, geïnspireerd door mens, natuur en muziek.
Naast haar werk als danseres en maker geeft Soete met veel enthousiasme dansles aan kinderen en jongeren. Haar doel? Hun verbeelding prikkelen, spelplezier stimuleren en hen laten ontdekken hoe krachtig beweging kan zijn. Ze kijkt ernaar uit om samen te dansen, creëren en genieten!

Thiery Vercammen
Mijn allereerste gitaarles was toen ik 15 jaar was. Enkele oefeningen voor de vingers en twee akkoorden (C en Am) later was dat genoeg om een enorme passie in me te laten ontwaken. Na het blijven volgen van privélessen gedurende mijn middelbare schooljaren, ben ik een jazzopleiding gaan volgen aan de Jazzstudio in Antwerpen.
Toegegeven, jazz was op dat moment niet de grootste liefde, ik had meer iets voor blues en stevigere gitaarmuziek (zoals iedere tiener), maar door de jaren heen ben ik steeds meer van jazz gaan houden, tot op het punt dat ik nu niet meer zonder jazz (en dan vooral solo jazz gitaar) kan. De rijke klanken van volle akkoorden en de sound van een elektrische gitaar brengen me nog steeds in vervoering.
Tijdens mijn laatste jaar, en na mijn opleiding, kreeg ik de kans om doorheen Europa te toeren met Engelse bands. Ik heb hiervoor dan ook een tijdje in Engeland gewoond, maar het nieuwe ging er snel af, en ben dan teruggekeerd naar België om me te focussen op muziekonderwijs.
In eerste instantie leek me dat een grote stap, van optredend muzikant en voor publiek spelen, naar één op één lesgeven. Maar ik moest aan mezelf toegeven, dat er weinig zo vervullend is, als een les aan iemand geven die echt aan je gekluisterd zit te luisteren, en bijgevolg je een impact hebt op hun groei als muzikant. De band tussen docent en student kan een enorm sterke band zijn, en dat is iets dat geen enkel publiek kan vervangen.
In het verleden heb ik al op verschillende scholen in België en Nederland lesgegeven, inclusief meegewerkt aan het project in Nederland om muzieklessen op de basisscholen te geven, maar ik ben uiterst blij om nu een deel uit te maken van het enthousiaste Tamboeri team.

Tilde Claeys
Al van op jonge leeftijd was Tilde vaak aan het zingen. Op haar 9 jaar startte ze met harp op de muziekacademie in Gent. Ze heeft een grote liefde voor Ierse en Schotse muziek en tokkelt graag Keltische melodieën op haar harp. Daarnaast volgde ze enkele jaren zangles, zong in een jeugdkoor en speelt een beetje piano en gitaar. Ze studeert pedagogische wetenschappen en werkt als jobstudent in de buitenschoolse kinderopvang.
Ze ging verschillende keren mee op Tamboeri kampen als vrijwilliger, waarbij ze steeds kon ervaren hoe bijzonder het is om in een geborgen sfeer samen met kinderen op ontdekkingstocht te gaan in de wondere wereld van de muziek.

Valerie Meire
Mijn naam is Valerie Meire, fiere mama van Emiel, trotse judoka & yogi.
Sinds april 2020 ben ik zelf actief bezig met yoga en heb ik ervaren hoe krachtig en rustgevend het gebruik van yoga in het dagdagelijkse leven is, zowel voor lichaam als geest.
Om deze ervaring te kunnen delen heb ik mij dan ook intussen succesvol omgeschoold tot Kinderyoga Instructeur.
Met veel passie en geduld geef ik kinderyoga aan kinderen vanaf 4 jaar, omdat ik ervan overtuigd ben dat yoga hen kan helpen om in balans te komen, hun energie te leren reguleren, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf te ontdekken. Mijn doel is om kinderen op een speelse en toegankelijke manier kennis te laten maken met yoga, zodat ze zich sterker, flexibeler en meer in balans voelen – zowel fysiek als mentaal.
Wat ik het allerleukste vind aan werken met kinderen is hun speelse benadering en openheid voor nieuwe dingen. In mijn lessen staan plezier, ontspanning en respect centraal. Ik gebruik creatieve oefeningen en verhalen om kinderen te inspireren en hen te helpen zich bewust te worden van hun ademhaling, lichaamshouding en gevoelens. Yoga biedt hen een waardevolle tool die hen kan ondersteunen in hun dagelijks leven en persoonlijke groei.

Wennie De Ruyck
Wennie De Ruyck speelt, coacht, regisseert, schrijft.
Hij werkte bij tal van gezelschappen, in heel Vlaanderen. Hij lanceerde ook geregeld een eigen project. Af en toe zie je hem wel eens op het scherm.
De laatste vijftien jaar houdt hij zich ook bezig met sociaalartistiek werk, via een traject groeien naar een project. Hij houdt ervan mensen zonder podiumervaring te ondersteunen, dat vertrouwen te geven op weg naar eventueel een bijzondere ervaring.