• Kostprijs: € 450
  • Locatie: In de opvang
Contactaanvraag
Beeldende kunst in de kinderopvang (3-12jr)

Kunst in de kinderopvang (3-12jr)

Door Sarah Elisabeth Zollmarsch
Wat is inbegrepen?

- materiaal te voorzien door opvang of door Tamboeri
- syllabus
- voorbereiding, nazorg en een inspirerende doe gerichte nascholing

Wat doen we?

Kinderen zijn van nature creatief en houden van tekenen, schilderen en kleien. In deze vorming gaan we een stap verder en tonen we hoe kinderen in contact te brengen met de kunstwereld.

Met de hulp van verhalen en doe-opdrachtjes nagelang de leeftijd van de kinderen omtrent het leven en het werk van beroemde beeldende kunstenaars zoals René Magritte of Picasso (of kunstenaars naar keuze) laten we de kinderen proeven van een wereld, die voor hen nieuw is. We gaan op een procesgerichte manier aan het werk met klei, verf, kleurpotloden of kosteloos materiaal zoals oud krantenpapier of plastieke afval. Het 'doen' is heel belangrijk. Zo worden gekende materialen op een ongewone manier gehanteerd en ongewone materialen worden via gerichte speelse oefeningen geïntroduceerd.

De methodiek wordt gekenmerkt door herhaaldelijk gebruik van 'verhalen over de kunstenaar' en ‘creatieve opdrachten’ waarin kunstexpressie of geleide beeldende opdrachten centraal staan. We vertrekken vanuit het idee dat kinderen hun wereld via alle zintuigen verkennen. Zo horen ook opdrachten erbij waar we bij voorbeeld klank of muziek inzetten om een kunstwerk te beleven of de kinderen een werk uitbeelden of op een droomreis gaan naar de wereld van de kunstenaar, of... .

De deelnemers van de vorming ontvangen een beknopte syllabus waarin de oefeningen en doelstellingen zijn uitgeschreven, zodat je meteen in de opvang met je kinderen aan de slag kan!

Een nascholing duurt 3 uur tot een ganse dag of een avond.

Info en reserveringen: Sarah Zollmarsch, 0489 788 214 en/of info@tamboeri.be

 

160 euro forfaitaire kost voor 1 uur;

150 euro per uur vanaf 2 uren

130 euro per uur voor 4-6 uren

120 euro per uur voor meer dan 2 dagdelen (+6 uur)

Vervoerskosten @ 0,41 euro/km Brugge-locatie