• Kostprijs: € 340
  • Locatie: Op school
Contactaanvraag
Beleef en ervaar mantras op een no nonsense wijze

MUZIEK: Mantra... Wa?

Door Bart Merlevede
Mantra ...Wa?

Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. Hij wordt vaak 108 keer herhaald, waardoor een groot effect op denken, voelen, handelen en lichaam bekomen wordt. Voor de herkomst van het woord mantra zijn er verschillende verklaringen. Volgens velen is het een combinatie van de Sanskrietse woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest). Mantra's worden gezongen tijdens meditaties, offerplechtigheden of trouwceremonies. Door mantra's te chanten zou de ziel gereinigd worden van alle stoffelijke besmettingen. Hoewel het woord mantra uit het Sanskriet komt, worden in feite in alle religies vele, telkens verschillende, mantra's gebruikt voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld om een status van trance of om geestelijke zuivering te bereiken, voor het verkrijgen van siddhi's (mystieke vermogens) of om de genade van God (kŗpa) te verwerven.

 

Hoe?

We gaan aan de slag met stem en lichaam ontspanning technieken. Adem, fysieke en innerlijke gewaarwording zijn hierin heel belangrijk. Van daaruit zingen we een aantal mantra's, al dan niet instrumentaal begeleid. We maken gebruik van zeer toegankelijke mantra liederen en van liederen uit andere tradities zoals Noord Amerikaanse en Afrikaanse tradities.

 

Voor wie?

Voor iedereen tussen 10 en 108 jaar! Onderwijs, teams binnen organisaties en bedrijven, kinderopvang, binnen opleidingen, ...

 

 

Praktisch

Een mantra sessie kan op zichzelf staan (gemiddeld 50 minuten) of ingebed in een of meerdere dagdelen 'verlangzamen' ( 2,5 à 3 uur per dagdeel)

 

 

Tarief

Er wordt gerekend per dagdeel van 2,5 a 3 uur. 

1 dagdeel tussen 09:00-12:00 of  13:00-16:00 : 340  euro

2 dagdelen: van 09:00-12:00 en van 13:00-16:00: 640 euro

Avonden ook mogelijk: van 19:30-22:00: 300 euro

Meerdere dagdelen: vraag een persoonlijke offerte op maat!

Alle prijzen excl btw 21% en excl vervoer @0,41 eurocent/km