• Kostprijs: € 450
  • Locatie: Op school
Contactaanvraag
Muziekpedagogie in het lager onderwijs

Muziek in de klas is leuk!

Door Bart Merlevede
Wat is inbegrepen?

  • Syllabus in pdf formaat met lied en spelmateriaal 
  • Een inspirerende, doe en praktijk gerichte nascholing!

Omschrijving

Muziek, plezier en ontwikkeling gaan hand in hand. Helaas voelt niet elke leerkracht zich even competent in het aanbieden van muziek in de klas. Toch hoef je geen muzikant te zijn om samen met je leerlingen plezier te vinden in het maken en beleven van muziek, EN hierbij de onderwijs doelstellingen te halen. 

In de nascholing 'muziek in de klas is leuk!' stappen we daarom zelf het muzikale spel in. We maken gebruik van instrumenten, zelf gemaakte en zelfs denkbeeldige instrumenten. We maken gebruik van onze stem, niet enkel om te zingen, maar ook als unieke 'klankbron'. Aan bod komen o.a. enkele liedjes,  de blues, zelf een percussiestuk creeëren,  percussie op metserskuipen, muziek/klank en beweging, klanklandschap/soundscape componsitie en de muzikale bouwstenen ... Er is ruimte om de link te leggen tussen de werkvormen en  eindtermen. 

Na deze nascholing heb je weer zin om met muziek aan het werk te gaan, EN beschik je over heel wat concrete muzikale aanknopingspunten en werkvormen om in de klas aan de slag te gaan met je leerlingen.

Tarief

160 euro forfaitaire kost voor 1 uur;

150 euro per uur vanaf 2 uren

130 euro per uur voor 4-6 uren

120 euro per uur voor meer dan 2 dagdelen (+6 uur)

Vervoerskosten @ 0,41 euro/km Brugge-locatie

Alle prijzen exc btw 21% . vrijgesteld van btw in het kader van onderwijs volgens artikel 44