• Kostprijs: € 15
  • Locatie: Open aanbod in Brugge
  • Aantal dagen: 1
Inschrijven
Data
  • 18/09/19
    verlangzamen: een moment van vertragen, rust, voor jezelf
    19:30 21:00 : Verlangzamen september kennismaking avond
Locatie
  • Locatie: De Levenscirkel
    Adres: Oostendse Steenweg 7, 8000 Brugge
Een heerlijk moment van onthaasten en vertragen aan de hand van zang, beweging en ademhaling.

Verlangzamen 18 september kennismaking

18/09/19 Door Bart Merlevede
Verlangzamen: wat?

Verlangzamen staat in het teken van het 'niet-doen', het ‘zijn' . Een steeds grotere nood bij steeds meer mensen. We leven namelijk in een hectische maatschappij, combineren verschillende rollen en functies, en hollen vaak steeds sneller achter de werkelijkheid aan. Gevolgen hiervan zijn onder andere chronische stress, burn out, een gebrek aan energie, problemen met zelfwaarde .

Verlangzamen: hoe?

Je wordt uitgenodigd om te zijn wie je bent, tijd te nemen voor jezelf, zonder voorbehoud en met veel zorg. Er zijn geen verplichtingen of verwachtingen. Elke sessie start met aankomen, en je plekje vinden in de ruimte. We geven aandacht aan onszelf en de ander aan de hand van langzaam (laten) bewegen, zorgvuldig gekozen liedmateriaal (zoals mantra, stemimprovisatie), ademhaling en stilte oefeningen en meditatie. Geen zweverig gedoe. Het gaat hier namelijk om het ervaren van een stop moment, om het 'niet moeten' en om het laten bestaan van emotionele, cognitieve en fysieke gewaarwordingen. Een aantal technieken kunnen worden toegepast in je professionele en privé leven, om ook hierin meer kwaliteit en rust te ervaren. Het verbaal 'delen' is kort en gebald, zodat we niets 'weg praten'. Om goed af te sluiten kan ieder die dat wenst nog iets delen, en is er tijd voor een kopje thee/water.

Praktisch

Inschrijven doe je via de inschrijfknop links boven in beeld. Betaling gebeurt ook online via de inschrijfprocedure. Er wordt geen terugbetaling gedaan in geval van annulering. Je kan wel iemand anders in je plaats laten komen (enkel voor de ganse reeks, niet voor 1 sessie)

Voor wie?

Voor ieder die - op zoek is naar momenten van onthaasting en vertraging - leert omgaan met het bestaan van zijn/haar gewaarwordingen - onthaasten en vertragen ervaring wil beleven samen met anderen - veel last heeft van stress en druk - overweldigd is door de vele dagelijkse prikkels. - met meer rust in het professionele en privé leven wenst te staan.