• Kostprijs: € 1
 • Locatie: Brugge
 • Aantal dagen: 1
Inschrijven
Data
 • 15/12/18
  Gratis proef sessies muziek
  10:30 11:10 : peuters 16-24 maand
  15:00 15:40 : Kleuters 3-5 jaar
Locatie
 • Locatie: Hoeve Hangerijn
  Adres: Gemeneweideweg Zuid 113, 8310 St Kruis
PROEF SESSIE voor peuters en voor kleuters in het kader van de opleiding tot 'muziekbegeleider'

PROEF SESSIE MUZIEK

15/12/18 Door Bart Merlevede marian haven
Bijna gratis! Proef sessie muziek voor ouders met peuters en kleuters

In het kader van de opleiding muziekbegeleider wordt tussen de theoretische en methodische blokken heen, gewerkt met een proefpubliek. Namelijk ouder en kind. We zijn dus op zoek naar ouders en kinderen die graag een kosteloos muziek momentje willen beleven (Enkel de registratie/administratie kost van 1 euro wordt aangerekend). De proefsessie wordt begeleid door Marian Haven (peuters) en Bart Merlevede (kleuters). We spelen op muziek instrumentjes op maat van het kind, bewegen op de muziek. Je merkt het snel: het is gewoon heel leuk om dit met je kindje in groep te ervaren! Het verloop van de proef sessie wordt geobserveerd door de studenten van de opleiding. De proef sessie is met name bedoeld voor ouders en kinderen die nog niet kennis maakten met het aanbod en de werking van Tamboeri.

Docente peuters: Marian Haven

Marian Haven is muziekpedagoge. In 2012 rondde ze bijkomend de docentenopleiding Muziek op Schoot af te Utrecht. http://www.muziekmethetjongekind.nl/docenten/docentenopleiding. Sinds september 2012 heeft ze een eigen praktijk www.falala.be In juli 2017 werkte ze mee als aspirant-docent en vanaf 2018 werkt ze mee als docent voor deze opleiding. Ze geeft muzische vorming muziek binnen de opleiding kleuteronderwijs. Daarnaast legde ze zich ook toe op muzische vorming beweging. Ze geeft eveneens muziek binnen de opleiding lager onderwijs en project kunstvakken in de opleiding secundair onderwijs. Vanuit haar eigen praktijk specialiseerde ze zich op muziek met jonge kinderen (O-4 jaar). Deze ervaringen worden gedeeld met de studenten kleuteronderwijs. Ze deed eveneens praktijkervaring op in de International School (ISG), waar ze muzieklessen gaf aan alle klassen (3-12 jarigen).

Docent kleuters : Bart Merlevede

Na zijn studies 'bijzondere jeugdzorg' studeerde hij 'muziektherapie' aan de Hogeschool Zuyd (NL). Hij studeerde na vier jaar af, na een intensieve voltijdse jaarstage in Munsterbilzen als muziektherapeut, in supervisie door een Gestalt therapeute. Hij werkte enkele jaren in UK (Wakefield en Leeds) als muziektherapeut, muziekpedagoog, huis coworker en tuinman live in vrijwilliger in Pennine Camphill (een antroposofische leefgemeenschap waar mensen zonder en met beperking samen wonen, studeren en werken). Na enkele jaren kwam hij terug naar België, en werkte er als muziektherapeut in Dr Guislain (kinderen en adolescenten met verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek), in Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg (volwassenen groepstherapie), en legde zich steeds meer toe op het geven van workshops, vormingen en nascholingen voor onderwijs, kinderopvang en culturele centra. Hij werkt(e) als gastdocent voor diverse organisaties: wisper, vdkomma, artevelde hogeschool, howest, ypsoc, vives, landelijke kinderopvang, tuimeloor, penitentiaire centra, ziekenhuisclowns, caw's, bibliotheken, ... ... . Sinds een 9 tal jaar werkt hij als zelfstandige in hoofdberoep. Hij schrijft liedjes voor jong en oud, Nederlands en Engels. De Tamboerijnen, 2 theatervoorstellingen en 4 cd uitgaven zijn het resultaat van een heerlijke creatieve samenwerking. Met tamboeri vzw brengt hij muziekbeleving en muziek educatie tot in de harten van de kinderen. Gelijkwaardigheid tussen jong -oud, beperking-zonder beperking, voor iedereen een plaats creeëren, werken vanuit kwaliteiten, erkenning, kwetsbaarheid-kracht, authenticiteit, open communicatie zijn belangrijke waarden die hij in alle activiteiten van Tamboeri wil neerzetten