• Kostprijs: € 330
  • Locatie: In de opvang
Contactaanvraag
Dans en beweging met baby en peuter

Dans en beweging met baby en peuter

Door Het Tamboeri team Liesbeth Staelens Sarah Zollmarsch
Wat is inbegrepen?

- Eén digitaal toegestuurde syllabus - Een attest van deelname per deelnemer, indien gewenst - Voorbereiding, evaluatie en administratie - Gebruik materiaal, instrumenten en literatuur van tamboeri tijdens de vorming

Omschrijving

Baby’s en peuters zijn van nature in beweging, ze dansen eigenlijk de hele dag door. Ze bewegen vrij en ongebonden, er zijn nog geen patronen waaraan ze moeten voldoen. Elke beweging is een nieuwe experiment, een nieuwe ontdekking, een nieuwe stap. Echt stilzitten is niet mogelijk. Zodra je ademt is er altijd iets in beweging in je lichaam.

 

Dansen is de perfecte manier om je eigen lichaam te ontdekken, te kijken wat je kan en wat (nog) niet. Dans is ook een vorm van expressie en dat is nu eenmaal onmisbaar voor een mens. Hoe zou je leven zijn als je jezelf niet kan uitdrukken?! Onze bewegingen en lichaamshouding is (bijna) net zo belangrijk voor communicatie als taal.

 

Kinderen ontdekken dat ze hun lichaam functioneel kunnen gebruiken (een ballon in de lucht houden) en een beeld of emotie tot uiting brengen (kruipen als een stoere leeuw). Er is geen juist of fout, gewoon een andere interpretatie van een zelfde prikkel.

We gaan dus geen dansjes aanleren, maar jonge kinderen stimuleren om spontaan te bewegen en gedrag uit te lokken met (kosteloze) materialen. Plezier en vertrouwen moeten voorop staan. Iedereen is anders, sommigen hebben nood aan wat extra tijd en ruimte, anderen willen direct deelnemen. 

We werken aan motorische ontwikkeling zonder hierop de nadruk te leggen, het leren is impliciet. Gestructureerde opdrachten wisselen we af met exploratie- en improvisatiemomenten.

 

Peuterdans is ook voor een volwassene even een moment van puur genieten, laat even alle dansregels los. Het hoeft niet mooi te zijn of te lijken op danspasjes… laat je meevoeren door de spontaniteit van de peuters! Giechel mee, doe eens iets raar… en dan nog iets raarder en kijk waar jullie samen uitkomen.

 Je wordt meegenomen in een verhaal, net als bij de kinderen . Onze woorden en bewegingen lokken op hun beurt bewegingsreacties uit. 

Deze vorming is volledig toe te passen als workshop bij jonge kinderen.

Tarief

160 euro voor 1 uur; 110 euro per uur vanaf 2 uren 95 euro per uur voor 4-6 uren 85 euro per uur voor meer dan 2 dagdelen (+6 uur) Vervoerskosten @ 0,35 euro/km Alle prijzen excl btw 21%